söndag 14 september 2014

SANDRO, VÅR NYA FAMILJEMEDLEM

Hastigt och lustigt hamnade den här sötnosen hos mig. Hur gick det till? Jo, det var så att jag skulle lägga ut Chikos hundbur till försäljning på Blocket och hamnade på Hundar säljes. Skall bara titta, tänkte jag. Det fanns många hundar som sökte nytt hem, men de flesta var ganska unga, runt 2 år så där. I min ålder tycker jag inte att det är rätt att binda sig för en hund, som med största sannolikhet lever 10-14 år till. Sökte och fann denna underbara 7-åring. Ringde omedelbart och talade om att jag var intresserad, men det var det fler som var. Du får återkomma i morgon, då vet jag besked sa´ Carina. Glad blev jag när hon sedan ringde och talade om att jag fick ta honom. Kommer och hämtar honom på stört, sa´ jag.

Sandro kommer från Gran Canaria där Carin hittade honom på ett uppsamlingshem där hundarna avlivas om de inte hittat en ny ägare inom tre veckor. Det troliga är att Sandro har vuxit upp i ett familjehem och sedan har något hänt i familjen, som gjorde att de inte kunde ha honom kvar och då lämnat honom till uppsamlingshemmet.  Han har m a o varit med om en del obehagliga saker under resans gång. Jag hoppas, att jag nu skall kunna ge honom lugn och ro och trygghet.

Hämtade Sandro i morse hos Carin i Segeltorp.
Vi gick en promenad så att Dixie och Sandro fick bekanta sig med varandra. Fungerade utmärkt bra. Bilresan hem gick också bra, båda två sov i sina burar hela vägen hem.
Sandro tittade, luktade och kollade på allt det nya när vi kom hem, men visade ingen som helst rädsla eller osäkerhet. Ganska omgående gjorde jag i ordning mat till dom, som dom avåt i varsin hörna utan några problem.
Trötta efter strapatserna slumrade vi middag en liten stund, Sandro i mitt knä. Tog sedan en promenad i det vackra vädret. Sandro följde med obehindrat och var fortsatt nyfiken på allt. Hemma igen slocknade han bredvid mig i soffan där han ligger nu medan jag skriver detta.
Dixie verkar också acceptera att det plötsligt kommer en  ny hund i huset. Dom nosar på varandra då och då och Sandro visar tillbörlig respekt för Dixie.
Hittills har m a o allt gått över förväntan bra.

1 kommentar:

  1. Så kul att kunna följa Sandro här!! Håller tummarna stenhårt för att allt ska gå bra! Extra viktigt att gulla med Dixi också så att ingen svartsjuka uppstår.. Hjälp oss gärna att tipsa dina djurvänner om oss! Här finns album som jag försöker hinna att översätta till svenska (ligger efter) https://www.facebook.com/pages/Canary-Animal-Rescue-CAR/141206709423291?sk=photos_stream&tab=photos_albums och här finns svenska sidan från Care of Animals: https://www.facebook.com/Kanariehundar?fref=ts

    SvaraRadera